www.dorn.cz
http://dorn.cz/forum/

Artefakty - konecne!
http://dorn.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=314
Stránka 2 z 3

Autor:  Shark [ 07.6.2007, 18:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

zorkal píše:
Morhenuv prsten – Hrdina ziskava v kazdem tahu jeden utok nebo jedno kouzlo navic.

Morhenuv amulet – Hrdina si na konci kazdeho tahu vyleci jeden zivot.

Morhenova hul – Hrdina, ktery utoci kouzly, ziskava v kazdem tahu jeden utok kouzlem navic. Kazdemu hrdinovi hul umoznuje seslat pri utoku misto vsech svych standardnich utoku Almanorovo kouzlo Ohniva koule, musi ale za seslani zaplatit 1 Kapku krve.


Pokud jsem to dobře pochopil, znamená zde "v každém tahu" v tahu hrdinů?

Autor:  zorkal [ 08.6.2007, 11:36 ]
Předmět příspěvku: 

Shark: Ano, je tim mysleno v kazdem tahu hrdinu.

Autor:  Malik88 [ 17.6.2007, 08:49 ]
Předmět příspěvku: 

ta varianta ze kazdy hrdina by mel svuj vlastni artefakt zni fajn... ale myslim ze pak by si zorkal vytypoval mista kam vlastne hrinove pro artefatky musi dojit a lepe by se mu branily... to uz bych ty artefatky nechal radeji otocene licem dolu a at si hrdinove hledaji... s tim ze kdyz najdou artik co neptri jim tak ho muzou vzit a dat spravnemu hrdinovi - za predpokladu ze je vubec ve hre...

Autor:  Lukas Bitala [ 02.7.2007, 21:32 ]
Předmět příspěvku: 

Dufam ze to tu ete nikto nepisal, no myslim si, ze ak dame hrdinom artefakty dostanu tak vyhodu. Tak ma napadlo, ci by nebolo lepsie, ak sa artefakt znici po pouziti, tym musia zobrat hrdinovia dalsi artefakt a zorkal tak moze vyvolat o jednu silnu nestvuru naviac cim sa vlastne sily vyrovnaju a hra bude o to zaujimavejsia a dlhsia.

Autor:  Shark [ 05.7.2007, 09:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

zorkal píše:
Morhenova sekera – Hrdina svym jednim utokem zabije jakoukoliv nestvuru na sousedicim poli (nemohou pouzivat hrdinove, co utoci pouze kouzly). Zorkala Morhenova sekera zasahne pouze za 1 zivot.


Lze tuto schopnost kombinovat např. s Otočkou, nebo se musí jednat o "prostý" útok?

Autor:  Malik88 [ 08.7.2007, 15:23 ]
Předmět příspěvku: 

Lukas Bitala píše:
Dufam ze to tu ete nikto nepisal, no myslim si, ze ak dame hrdinom artefakty dostanu tak vyhodu. Tak ma napadlo, ci by nebolo lepsie, ak sa artefakt znici po pouziti, tym musia zobrat hrdinovia dalsi artefakt a zorkal tak moze vyvolat o jednu silnu nestvuru naviac cim sa vlastne sily vyrovnaju a hra bude o to zaujimavejsia a dlhsia.


to uz bych udelal jako to mel frodo s prestenem... proste dat Zorkaovi potvoru za pouziti artefaktu ale bez niceni...

Autor:  Lukas Bitala [ 08.7.2007, 18:12 ]
Předmět příspěvku: 

No to by bolo asi lepsie ale aku slabu ci silnu? Ja si myslim ze silna by bola lepsia, uz len koli pravidlam. Je tam totizto napisane nieco v duchu ze sa narusi nieco v dorne a tym pan dornu moze v nasledujucom kole vyvolat jednu silnu nestvuru naviac, cize stacilo by tam pripisat "pri manipulovani s artefaktom az na predavanie" :D

Autor:  Malik88 [ 09.7.2007, 17:43 ]
Předmět příspěvku: 

Lukas Bitala píše:
No to by bolo asi lepsie ale aku slabu ci silnu? Ja si myslim ze silna by bola lepsia, uz len koli pravidlam. Je tam totizto napisane nieco v duchu ze sa narusi nieco v dorne a tym pan dornu moze v nasledujucom kole vyvolat jednu silnu nestvuru naviac, cize stacilo by tam pripisat "pri manipulovani s artefaktom az na predavanie" :D


to by predevsim melo zaviset na sile schopnosti toho artefaktu... aby to bylo vubec rentabilni...

Autor:  Lukas Bitala [ 16.7.2007, 10:02 ]
Předmět příspěvku: 

myslis? :? nebola by ta silna lepsia bo si myslim ze hrdinovia maju aj tak dost navrch

Autor:  Lukas Bitala [ 31.7.2007, 12:07 ]
Předmět příspěvku: 

THEO píše:
Problem s kumulovanim artefaktu by se vyresil, pokud by kazdy artefakt mohl pouzivat pouzivat prave jeden hrdina. Bylo by to z hlediska pravidel jednodussi a logictejsi vzhledem k jejich specializaci:
Sekera - Choros
Stit - Kaerdrak
Mec - Ragnar (mozna jen obycejny utok navic, na to ze ma byt kosic tech regulernich utoku tolik nema. Ten dalsi utok z obrany se mi zda uz moc zeslozitujici.)
Hul - Almanor (+ za kouzla seslana holi by neplatil krvi)
Prsten - Gor (+ nemusel by platit krvi za zadna kouzla - to mi u nej chybi)
Amulet - Vargen
Pak by se ani nemuseli lihnout cervene potvory a artefakty otacet licem dolu. Postavy by si dosli jen pro ty, co mohou uplatnit a tech by nebylo tolik. Mozna by to jeste chtelo nejake dalsi artefakty pro Riel, Eleanor a Guelina (luk na dostrel, boty na vetsi pohyb, ci probihani potvor) a tim, ze by se artefakty na zacatku nahodne vylosovaly (pred nebo po vyberu postav?) postavy by museli vice uvazovat o tom, koho vzit do sestavy.


Toto sa mi zas az tak nepaci bo to len zbytocne komplikuje hru, aj ked zas...
no neviem ale neako sa mi to nepaci. No hlavne som za to aby hrdina mal len jeden aktivny artefakt, a aby boly artefakt ulozene lycom dole, co by mohlo byt celkom zaujimave ak by sa tam nasiel neaky typek co xe jeden artefakt a bude behat po dorne len aby ho nasiel nie? :P

Autor:  Shark [ 02.8.2007, 09:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

zorkal píše:
Morhenova sekera – Hrdina svym jednim utokem zabije jakoukoliv nestvuru na sousedicim poli (nemohou pouzivat hrdinove, co utoci pouze kouzly). Zorkala Morhenova sekera zasahne pouze za 1 zivot.

Morhenuv mec – Pokud je hrdina zasazen, ztraci jedna z utocicich nestvur, kterou si hrdina vybere, jeden zivot. Lze pouzit za tah Pana Dornu pouze jednou. Morhenuv mec se neda vykryt.


Ad Sekera:
Nebylo by jednodušší napsat, že sekera zraní za 2 životy (Zorkala také?) a její útok nelze vykrýt?
Může tento efekt použít Ragnar při Útoku z obrany?

Ad Meč:
Dá se kombinovat s Ragnarovým Útokem z obrany, tj. mohl by Ragnar zaútočit dvakrát?

Autor:  zorkal [ 02.8.2007, 13:25 ]
Předmět příspěvku: 

Dobre postrehy, asi je tam treba dopsat, ze je to vsechno pouze pri "standardnim" utoku, tj. pri Utoku z obrany ani Mistrove tesaku ani Otocce ani Probodnuti by to jit nemelo, artefakty by pak byly moc silne.

Navrhovana formulace sekery je dobra, zapiseme si to do poznamek. Hlavne ze je jasne, co dela.

Autor:  Jurda [ 31.1.2008, 16:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

Zdravim. Potreboval bych vysvetlit tak trochu jednoduchou otazku.. :)

co znamena slovo "jakoukoliv" u sekery (neco jako Chorosova otocka, nebo jednu priseru dle meho vyberu)

Autor:  zorkal [ 08.2.2008, 16:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

Je to mysleno jako jednu priseru dle vyberu. - se dvema utoky tak lze zabit i dve silne nestvury v jednom kole. Pokud ma sekeru Choros s Otockou, tak si musi vybrat, pri pouziti Otocky se schopnost Artefaktu neuplatni.

Autor:  likwit [ 02.9.2008, 21:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Artefakty - konecne!

Neuvažoval už někdo, že by bylo nejschůdnější, kdyby se artefakt dal použít pouze jednou ve smyslu že efekt artefaktu je pouze na jedno použití. Nebo, že se dá efekt artefaktu zničit, při útoku bestijí? Třeba tím že by bestije místo na postavu útočila na artefakt, který postava u sebe nese? ohlo by se tak stát třeba například pouze když jsou na artefakt vedeny najednou tři útoky. Vůči Zorkalovi mi to příjde jako zbytečný skillování hrdinů.

Ale stejně bych tam rád uvítal kdyby se tady našel další rituál, kterej by negoval efekty artefaktů (co maj u sebe hrdinové, na ty artefakty co pořád ještě lěžej na mapě na ty by se to nevtahovalo) (v tom případě bych vomezil zvýšené objevování nestvůr po sebrání artefaktu)

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/